Σύγκληση εντολή της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου για τη διενέργεια αυτοψιών σε πιθανολογούμενα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα στον Δήμο Λέρου.

στις 17 Μαϊος 2024

                                                 ΡΟΔΟΣ 16-05-2024
                                                 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 10
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ                                    
ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ (ΕΕΠΕΤ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 – 85 131 ΡΟΔΟΣ          
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ι. Τζαγκαράκης                            
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22410 43241
EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                  ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
                                                  ΚΟΙΝ.: ΠΙΝΑΚΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 

ΘΕΜΑ: Σύγκληση – εντολή της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου για τη διενέργεια αυτοψιών σε πιθανολογούμενα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα στον Δήμο Λέρου.


ΣΧΕΤ:1. Η υπ’ αρ. πρωτ. 22228/09-08-2023 απόφαση Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ: 6ΣΞΨΟΡ1Ι-0ΥΜ) (Φ.Ε.Κ. 841/ΥΟΔΔ/14-08-2023).
2. Οι διατάξεις του ν.4787/2021 (Φ.Ε.Κ. 44/Α/26-3-2021) άρθρα 23-27.
3. Οι διατάξεις του ν.2690/1999 (Φ.Ε.Κ. 45/Α/9-3-1999) άρθρα 13-15.
4. Tο υπ’ αρ. πρωτ. 2/105833/ΔΕΠ/19-1-2024 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
5. Η υπ’ αρ. πρωτ. 36/25-01-2024 πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου.
6. Η υπ’ αρ. πρωτ. 213/13-05-2024 πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου.
7. Η υπ’ αρ. πρωτ. 214/13-05-2024 πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου. Σε συνέχεια των (5), (6) και (7) σχετικών προσκλήσεων της Υ.ΔΟΜ. Δήμου Λέρου και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του ν.4787/2021, σας συγκαλούμε σε διενέργεια αυτοψιών της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (ΕΕΠΕΤ) Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22/05/2024 και ώρα 1:30 μ.μ.-6.00 μ.μ., στα εξής ακίνητα:
Α. παλιά ερειπωμένη οικοδομή που βρίσκεται σε ακίνητο με ΚΑΕΚ 100422029066, στη θέση «Χριστός», πλησίον της ομώνυμης εκκλησίας του οικισμού «Αγ. Μαρίνα» του Δήμου Λέρου στη νήσο Λέρο, φερόμενης ιδιοκτησίας κας Μαρίας Βρατσάλη,
Β. παλιά ερειπωμένη οικοδομή που βρίσκεται σε ακίνητο με ΚΑΕΚ 100421122005, στη θέση «Ευαγγελισμός», εντός του οικισμού «Αγ. Μαρίνα» του Δήμου Λέρου στη νήσο Λέρο, αγνώστου ιδιοκτήτη και
Γ. παλιά ερειπωμένη οικοδομή που βρίσκεται σε ακίνητο με ΚΑΕΚ 100422011009, στη θέση «Χριστός», εντός του οικισμού «Αγ. Μαρίνα» του Δήμου Λέρου στη νήσο Λέρο, φερόμενης ιδιοκτησίας κας Ελένης Σακκά, προκειμένου να εκτιμηθεί η ύπαρξη επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών. Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, να ενημερώσουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του γραμματέα της επιτροπής για την παρουσία τους στις αυτοψίες και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης, να ειδοποιήσουν έγκαιρα τους αναπληρωτές τους και τον γραμματέα της επιτροπής (στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
Μετά το πέρας των αυτοψιών, θα συνταχθούν οι απαιτούμενες εκθέσεις αυτοψίας. Ο Δήμος Λέρου, στον οποίο αποστέλλεται η παρούσα, παρακαλείται:
1. να θυροκολλήσει την παρούσα σύγκληση-εντολή στα πιθανολογούμενα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια χωρικής του αρμοδιότητας, να την αναρτήσει στο οικείο δημοτικό κατάστημα και να τη δημοσιεύσει στον οικείο διαδικτυακό τόπο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν.4787/21 (Φ.Ε.Κ. 44/Α/2021),
2. να εκδώσει αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης και εντολών μετακίνησης των μελών που θα παρευρεθούν, σύμφωνα με το (4) σχετικό και
3. να αποστείλει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση του γραμματέα της επιτροπής.
Οι ιδιοκτήτες, νομείς ή κάτοχοι των κτισμάτων δύνανται να παραστούν στα κτίρια κατά τη διάρκεια των αυτοψιών.

                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                     ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑ
               Αρχιτέκτων Μηχανικός με Α΄ β

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ                                                                                 
α) Τακτικά μέλη                                                                                    
1. Μανωλά Ευαγγελία-Πρόεδρος                                                        
2. Ντέλλας Γεώργιος
3. Φαχουρίδου Στεφανία
4. Τρέχας Κωνσταντίνος
5. Ζωγραφάκης Μιχαήλ
6. Τσίγκρας Ηλίας
7. Καμπουρόπουλος Παντελής
Γραμ: Τζαγκαράκης Ιωάννης

β) Αναπληρωματικά μέλη
1. Μαυρίλας Θεόδωρος
2. Καρίκης Κυριάκος
3. Φουντουλάκη Καλλιόπη
4. Μαντούκος Σταμάτιος
Γραμ.: Πιλάτη Χριστίνα

γ) Δήμος Λέρου
1. Γραφείο Δημάρχου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
2. Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Υ.ΔΟΜ. (Με την υπόδειξη για θυροκόλληση στο κτίσμα, ανάρτηση στο οικείο κατάστημα και δημοσίευση της σύγκλησης-εντολής στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Λέρου, καθώς και για την έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης και εντολών μετακίνησης των μελών που θα παρευρεθούν και αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων) (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)