ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ 30 ΜΑΙΟΥ 2024 ΕΩΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

στις 28 Μαϊος 2024

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για την περίοδο 2024-2025.


Οι αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διατίθενται:
1) Ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέρου (www.leros.gr),
2) Δια ζώσης, στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών (ΛΑΚΚΙ -ΚΑΜΑΡΑ)
3) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

—————————

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΚΚΙΟΥ:

ΤΗΛ.22470.22280

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

—————————

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ:

ΤΗΛ. 22470.25825

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΑΥΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Τα παρεχόμενα έντυπα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέρου (www.leros.gr), στην ενότητα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ → ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ → και στην επιλογή → Αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς – Δικαιολογητικά.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων:

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωμένη ηλεκτρονικά ή ενυπόγραφη την αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως εξής:

1) Με αυτοπρόσωπη παρουσία, τόσο για την παραλαβή των απαραίτητων εντύπων (αίτηση κλπ), όσο και για την προσκόμιση τους, με προκαθορισμένες ώρες 09:00-12:00 .2) Μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αφού προηγουμένως έχετε προβεί στην λήψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών τα οποία διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέρου (https://www.leros.gr/tours/paidikoi-stathmoi.html).

Παρακαλούμε θερμά, σε περίπτωση που αποστείλετε την αίτηση μέσω email, θα πρέπει να έχετε μαζέψει ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αναγράφετε ορθά τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου οι υπηρεσίες των Σταθμών να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν μαζί σας, για την πορεία της αίτησης σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 22470.22280 (Παιδικός Σταθμός Λακκίου), 22470.25825 (Παιδικός Σταθμός Καμάρας).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Έντυπη Αίτηση συμπληρωμένη από τον Γονέα ή Κηδεμόνα (Μπορείτε να κατεβάσετε στον Η/Υ σας και να εκτυπώσετε την αίτηση που διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του

Δήμου Λέρου.

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης τελευταίου τριμήνου και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού. Οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση, πρέπει να δηλώνεται εγκαίρως στην υπηρεσία (Πρέπει να απευθυνθείτε στο Δημοτολόγιο / ληξιαρχείο του Δήμου σας).

3.Πιστοποιητικό Υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και συμπληρωμένη κάρτα με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού (Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα στον Η/Υ σας και να τα εκτυπώσετε – διατίθενται και τα δύο (2) έντυπα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέρου).

4.Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (Υπάρχει στο TAXISNET) και των δύο γονέων που αφορά εισοδήματα του προηγούμενου οικονομικού έτους.

5.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) που αφορά εισοδήματα του προηγούμενου οικονομικού έτους. Αν οι γονείς φιλοξενούνται από κάποιο συγγενικό τους ή άλλο πρόσωπο, τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και το Ε1 της φορολογικής δήλωσης του προσώπου που τους φιλοξενεί στην οποία αυτό θα αποδεικνύεται ή λογαριασμός ΔΕΚΟ (το έντυπο Ε1 υπάρχει στο TAXISNET).

6.Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στον Σταθμό εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, ή σχετική αίτηση, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

7.Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής παιδιών (Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα στον Η/Υ σας από την ιστοσελίδα του Δήμου και να τα εκτυπώσετε).

8.Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής όρων εγγραφής (Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα στον Η/Υ από την ιστοσελίδα του Δήμου και να τα εκτυπώσετε).

9.Κάθε άλλο έγγραφο που ενδεχομένως θεωρείται απαραίτητο κατά περίπτωση (σε συνεννόηση με τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών).

 

 

Αντιδήμαρχο

Αρμόδια για θέματα Παιδικών Σταθμών Δ. Λέρου

Κα Χέλμη Ελένη