Στα καταστήματα της Λέρου υπάρχει πλήθος αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων. Το νησί μας παράγει μεγάλη ποικιλία οπωροκηπευτικών, ενώ στη Λέρο θα βρείτε και ένα τροπικό φρούτο, του όποιου ο καρπός μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο, την γκαβάφα! Είναι ένα φρούτο με έντονη μυρωδιά και γεύση και ευδοκιμεί κυρίως τον Σεπτέμβριο.
Επίσης το νησί της Λέρου διαθέτει δυο οινοποιητικές μονάδες με μεγάλη ποικιλία στα κρασιά (Κόκκινο - Ροζε - Λευκό).
Να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά αλίπαστα του νησιού όπως κολιός, σαρδέλα, σκουμπρί , γαύρος και αυγοτάραχο.
Φυσικά ένα νησί όπως η Λέρος, τόσο πλούσιο στον πρωτογενή τομέα, παράγει και τυροκομικά προϊόντα: μυτζήθρα (σκληρή –μαλακή ), κρασοτύρι και λαδοτύρι (συντηρούνται αντίστοιχα μέσα σε λαδί και κρασί).
Το εκτροφείο με αυγά από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, τροφοδοτεί όλο το νησί και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα καταστήματα.
Επίσης η Λέρος φημίζεται και για το θυμαρίσιο μέλι, το οποίο επίσης πωλείται στα καταστήματα με είδη διατροφής και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!