ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΜΕΛΑΡΟ

στις 02 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννη Θεμέλαρο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσακυριός Αναστάσιος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τις κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λέρου αφού εξήγησε στον κ. Θεμέλαρο τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής Λέρου σχετικά με το θέμα, τόνισε ότι κατόπιν της κοινής δήλωσης των πέντε Δημάρχων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (Λέρος, Κως, Σάμος, Χιος, Λέσβος) που πλήττονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, οι οποίοι δεν αποδέχονται τις εξαγγελίες τις Κυβέρνησης, και μετά την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου το οποίο με σχετικό ψήφισμα στηρίζει τις αποφάσεις των Δ.Σ. των νησιών (ΔΗΜΟΙ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ), ο Δήμος Λέρου προτίθεται να στείλει επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ζητώντας αντίστοιχα τον σεβασμό των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Λέρου και Κω.

Ο κ. Θεμέλαρος αφού άκουσε τον Δήμαρχο Λέρου δήλωσε ότι θα στηρίξει το δίκαιο αίτημα του Δήμου Λέρου.