Δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών από τον Δήμο Λέρου

στις 07 Οκτωβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Λέρου έχοντας υπόψη ότι πολλές οικογένειες του νησιού αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, και με δεδομένο ότι η γνώση των Αγγλικών είναι πλέον απαραίτητο εφόδιο για μικρούς και μεγάλους, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και γενικότερα προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ΔΩΡΕΑΝ καινοτόμο πρόγραμμα ετήσιας συνδρομής στην πλατφόρμα e-learning / digital school (εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ίντερνετ) της LINGUAPHONE, το οποίο θα επιδοτηθεί εξολοκλήρου από τον Δήμο μας.

Το συγκεκριμένο καινοτόμο πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία του ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ και της LINGUAPHONE με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Linguaphone Digital School, διαθέτει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, μέσω της οποίας ο εκπαιδευόμενος μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα ή να «φρεσκάρει» και να εξασκήσει τη γλώσσα που ήδη γνωρίζει με το δικό του ξεχωριστό ρυθμό και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες (e-learning).

Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα:

 • το πρώτο General English Course αφορά την εκμάθηση Γενικών Αγγλικών και
 • το δεύτερο Business English αφορά την εκμάθηση της γλώσσας και βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

General English Course

Το εκπαιδευτικό υλικό General English Course καλύπτει τα δύο επίπεδα των αρχαρίων Α1 & Α2 (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης). Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν κάνει καθόλου μαθήματα αγγλικών στο παρελθόν ή δεν έχουν ασχοληθεί με την αγγλική γλώσσα . Επίσης είναι ιδανικό για όσους έχουν κάποια γνώση της γλώσσας και θέλουν να τη βελτιώσουν όπως επίσης και για όσους γνωρίζουν τη γλώσσα αλλά έχουν πρόβλημα στην προφορική επικοινωνία (δεν έχουν ευχέρεια λόγου). Το εκπαιδευτικό υλικό English Course αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο να μάθει ο ενήλικας την αγγλική γλώσσα πρακτικά, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο εκπαιδευόμενος εισάγεται στη γλώσσα και μπορεί να επικοινωνεί από τα πρώτα μαθήματα ενώ παράλληλα μαθαίνει σε βάθος όλες τις δομές και τα συστήματα της γλώσσας και αναπτύσσει τις γλωσσικές του δεξιότητες.

Business English Course 

To εκπαιδευτικό υλικό Business English Course αφορά στα επίπεδα Β1, Β2 & C1 (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης) και έχει περισσότερο επαγγελματικό προσανατολισμό. Απευθύνεται σε όσους βρίσκονται τουλάχιστον σε επίπεδο Β1 και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα πρακτικά, γρήγορα και αποτελεσματικά καθώς και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην επιχειρηματική – επαγγελματική ορολογία και δεξιότητες. Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει περισσότερο περίπλοκες δομές της γλώσσας και μέσα από τις περιπτώσεις μελέτης (case studies) κατανοεί και χρησιμοποιεί τη γλώσσα που μαθαίνει μέσα στο περιβάλλον στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος έχει καλύψει το επίπεδο για να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις BULATS του Πανεπιστημίου του Cambridge που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει επιλέξει την μέθοδο Linguaphone Business English για να παρέχει εκπαίδευση Επαγγελματικών Αγγλικών (Business English-Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Λέρου καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με βάση τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

          Ωφελούμενοι / Μηνιαίο Εισόδημα

 • Ενήλικας: 560 €
 • Ενήλικας με ένα ανήλικο τέκνο (μονογονεϊκή): 750 €
 • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 900 €
 • Ζευγάρι με ένα ανήλικο τέκνο: 1100 €
 • Ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα: 1250 €
 • Για κάθε επιπλέον τέκνο προστίθεται το ποσό: 150 €

Συμμετοχή στο πρόγραμμα

Για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας απαιτείται υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986), η οποία πρέπει να υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο και να αναφέρει τα εξής:

 1. Τον συνολικό αριθμό τον ωφελούμενων (ονοματεπώνυμο ενηλίκων / τέκνων),
 2. Το πρόγραμμα στο οποίο επιθυμούν να ενταχθούν (General English Course ή Business English Course)
 3. Ότι ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και συμμετοχής στο πρόγραμμα σύμφωνα με τον ανωτέρω πίνακα ωφελουμένων.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας του Δήμου Λέρου, καταθέτουν αυτοπροσώπως υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία τους, από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2019 έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο Αντιδημάρχου (Πλάτανος Λέρος ΤΚ 85400, έναντι αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου).

Δεκτές γίνονται και ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω email (υπεύθυνες δηλώσεις σε μορφή pdf) οι οποίες υποβάλλονται αποκλειστικά από τους δικαιούχους. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων μελών τους (πχ τέκνα). Υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Αντιδημάρχου (κ. Γρεκού) στο τηλέφωνο 22473 - 60235 (10.00 - 12.00) και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..