Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

στις 30 Ιουλίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τριών (3) μηνών για τις ανάγκες της πυρασφάλειας

Ο Δήμαρχος Λέρου  έχοντας υπόψη:

  1. Tις διατάξεις του άρθρου 206 παρ. 1 του Ν.3584/2007 (Φ.Ε.Κ.143/Α/28.6.2007) όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ.2 του άρθρου 41 του Ν.4325/2015 και συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 4 της Πράξης Νομοθ. Περιεχομένου (ΦΕΚ 102/26.08.2015 τεύχος Α')η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 9 του Ν.4350/15 και αντικαταστάθηκε από το άρθρο 116 του Ν. 4547/18, σύμφωνα με το οποίο: «Ειδικά επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους Ο.Τ.Α. για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών… Ο υπολογισμός του δωδεκάμηνου γίνεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.2738/1999 (Α΄ 180). Παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης μέσα στο ανωτέρω δωδεκάμηνο διάστημα ή μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρες. Ο φορέας που διενεργεί την πρόσληψη αποστέλλει τον πίνακα των προσληπτέων κάθε φορά στο Α.Σ.Ε.Π., καθώς και όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της παρούσας περίπτωσης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι απασχολείται ή απασχολήθηκε προσωπικό κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων, εφαρμόζεται η παρ. 15 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει.»

Για την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού δεν απαιτείται η έγκριση της επιτροπής της ΠΥΣ .

  1. Την αριθμ. 160/2021 (ΑΔΑ ΨΧΟΚΩΛΓ-0Φ1) σε Ορθή Επανάληψη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία διαπιστώνεται η αναγκαιότητα της πρόσληψης, η αιτιολόγηση αυτής, ο απαιτούμενος κλάδος και η ειδικότητα του προσωπικού που πρόκειται να προσληφθεί με διάρκεια σύμβασης έως τριών (3) μηνών.
  2. Τις διατάξεις του άρθ. 116 του ν. 4555/2018 (Α΄ 133) – Πρόγραμμα "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι".
  3. Την αριθμ. πρωτ. 5132/20.07.2021 Βεβαίωση της Δ/νσης Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μας, ότι έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2021 για την πρόσληψη του προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. στους Κ.Α 00.7425.0005.
  4. Την αναγκαιότητα πρόσληψης εργατικού προσωπικού (ΥΕ εργάτες πυρασφάλειας) δεδομένου ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, για τη δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας, αποψίλωσης των οδών, μονοπατιών, κόψιμο κλαδιών, δέντρων, καθαρισμό περιοχών επικίνδυνων για εκδήλωση πυρκαγιάς
  5. Το άρθρο 20 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου μας (ΦΕΚ 365/Β΄/19-2-2013)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τριών (3) μηνών, συνολικού αριθμού δεκατριών (13) ατόμων, για την κάλυψη κατεπειγουσών εποχικών αναγκών και συγκεκριμένα για την υποστήριξη της πυρασφάλειας, για τον κατωτέρω κλάδο και ειδικότητα:

 

α/α

Κλάδος

Ειδικότητα

Αριθμός ατόμων

Διάστημα

1

ΥΕ

Εργάτες

Πυρασφάλειας

13

Έως τρεις (3) μήνες

 

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

 

Κλάδος

Προσόντα

Υ.Ε.

Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/ 1997)

 

Β. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

          Οι  υποψήφιοι  θα πρέπει:

  1. Να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
  2. Να έχουν Υγεία και φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης για την οποία προσλαμβάνονται
  3. Να μην έχουν απολυθεί από το δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ του δημοσίου τομέα για πειθαρχικούς λόγους.
  4. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (ποινική καταδίκη, υποδικία, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση.

Γ.   ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ:

       Οι  ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό γεννήσεως.
  1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας στο Δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του Ν. 3584/2007

  1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία δηλώνει ο υποψήφιος ότι δεν έχει κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα και συγκεκριμένα:

α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ΄ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. β) ότι δεν είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. γ) ότι δεν έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή. δ) ότι δεν τελούν υπό στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

  1. Χωριστή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία να δηλώνεται ότι το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (12μηνο) από την τελευταία ημέρα της νέας σύμβασης δεν έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 του Ν. 2190/94 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για την κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώνουν την υπηρεσία που απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη), προκειμένου να κριθεί εάν αυτός (υποψήφιος) έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι.

Στην αίτηση πρέπει απαραίτητα να αναγράφονται, εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου, ο προσωπικός αριθμός φορολογικού μητρώου του υποψηφίου (Α.Φ.Μ), ο Α.Μ.A.ΙKA (Αριθμός Μητρώου Ι.Κ.Α) και ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να ισχύουν τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, όσο και κατά την ημερομηνία πρόσληψης.

Δ.  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από την Δευτέρα 02-08-2021 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τετάρτη 04-08-2021 και ώρα 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή κατ’ εξαίρεση αυτοπροσώπως στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου (Πλάτανος) αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στα τηλέφωνα 2247360200 & 2247360233 για να κλείσουν ραντεβού και έχουν εξαντλήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με «Μέτρα Αντιμετώπισης της Πανδημίας του Κορωνοΐου COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/τ.Α’/30-03-2020) σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486/26-05-2020 (ΑΔΑ: 62Η746ΜΣΛ6-ΓΜΛ) εγκύκλιο του Τμήματος Πειθαρχικής Ευθύνης και Δεοντολογίας, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου – Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», όπως ισχύουν μέχρι σήμερα.

Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν το έντυπο της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Δήμου www.leros.gr όπου θα είναι αναρτημένη και η ανακοίνωση.       

O Δήμος Λέρου που διενεργεί την πρόσληψη υποχρεούται να αποστείλει τους  πίνακες προσληπτέων στο Α.Σ.Ε.Π κάθε φορά, καθώς και συνολικά όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους το αργότερο μέχρι 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της παρούσας περίπτωσης

Ε.    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ    

Ανάρτηση ολόκληρης της Ανακοίνωσης να γίνει στον ιστότοπο www.diavgeia.gov.gr, στο χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λέρου, [στη  Διεύθυνση: Πλάτανος, Λέρου, ] συντασσομένου του κατ’ άρθρο 21 παρ. 9 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει) πρακτικού ανάρτησης, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.leros.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΛΙΑΣ


ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ β