Εκτύπωση

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

στις 02 Δεκεμβρίου 2019

Σε τροχιά υλοποίησης τέθηκε το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης συνολικού μήκους 8.695 μέτρων. Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, παρουσία εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων ανέρχεται σε 1.740.532 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ 367) του Υπουργείου Οικονομικών.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης αφορά στη βελτίωση / ασφαλτόστρωση τμημάτων περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου συνολικού μήκους 8.695 μέτρων και συνολικής επιφάνειας ασφαλτόστρωσης 53.565 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί καθαίρεση του υφιστάμενου οδοστρώματος (φρεζάρισμα) και η προσαρμογή στάθμης 100 τεμαχίων υφιστάμενων φρεατίων στο ύψος του νέου οδοστρώματος

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, μετά την υπογραφή της σύμβασης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μετά από υπέρμετρη καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, σήμερα υπέγραψα τη σύμβαση υλοποίησης του έργου "Βελτίωση – ασφαλτόστρωση περιφερειακών και τοπικών οδών ν. Λέρου", συνολικού προϋπολογισμού 1.740.532 €. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2020 και προβλέπεται να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, διότι το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του νησιού είναι σε τραγική κατάσταση, αφού, δυστυχώς, έχει να ασφαλτοστρωθεί από την Περιφέρεια περίπου έξι χρόνια.Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας που εργάζονται σκληρά, έτσι ώστε τα έργα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να υλοποιούνται με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Λέρου, αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Πλέον αναμένουμε την ασφαλτόστρωση τμημάτων των Περιφερειακών οδών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ευελπιστώντας να υλοποιηθεί κι αυτό το έργο εντός του 2020».