Εκτύπωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΚΚΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 11.50 μμ

στις 04 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας καλεί τους πολίτες του νησιού να προσέλθουν σήμερα το βράδυ στις 11.50 μμ στο λιμένα Λακκίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη μετακίνηση πενήντα (50) περίπου προσφύγων/μεταναστών στο νησί μας με το πλοίο της γραμμής, από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου τα οποία βρίσκονται εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου.

Δυστυχώς, στο Κ.Υ.Τ Λέρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή συνολικά περίπου 3.000 πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται εκτεθιμένοι και ζουν σε άθλιες συνθήκες, με αποτέλεσμα να τίθεται μείζον ζήτημα κινδύνου ανθρώπινων ζωών.

Επίσης, στο νοσοκομείο Λέρου υπάρχει σημαντική υποστελέχωση των κλινικών Παθολογικής, Γυναικολογικής, Ψυχιατρικής ενώ το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλο όγκων περιστατικών από το Κ.Υ.Τ του νησιού με τους χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Λέρου, αλλά ούτε οι φιλοξενούμενοι.

Ζητάμε επιτακτικά:

1. Την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
2. Την μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων/μεταναστών εντοπίζονται ΜΟΝΟ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου (Ν. Φαρμακονήσι – Ν. Λέρος – Ν. Λέβιθα).
3. Την μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων/μεταναστών εντός δύο (2) ημερών.
4. Την συνέχιση του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ.
5. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

*ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης